Ogled pasijonov v tujini

S Pasijonskim vetrom si lahko v letu 2020 ogledate tudi tri pasijone v tujini, in sicer v Avstriji in Nemčiji.

Feldkirchen pri Gradcu, Avstrija

Gibanje Pasijonski veter v sodelovanju s Pasijonsko pisarno Škofja Loka vabi na
ROMANJE Z OGLEDOM PASIJONA V FELDKIRCHNU PRI GRADCU (Avstrija),
sobota, 14. marec 2020.
Več o pasijonu v Feldkirchnu na spletni strani: www.ssgf.at
Romanje bomo pričeli s sveto mašo ob 8. uri v kapucinski cerkvi sv. Ane v Škofji Loki. Po maši bomo na avtobus vstopili na avtobusni postaji Škofja Loka, od koder bo odhod ob 8.45 uri. Udeležence bomo po potrebi lahko pobrali tudi v Ljubljani. V Gradcu si bomo ogledali stari del mesta in nato odšli na topel obrok v Feldkirchen. Uprizoritev pasijona se prične ob 15. uri v župnijski dvorani. Po pasijonu bomo imeli druženje z igralci in ostalimi pasijonci. V Škofjo Loko se bomo vrnili okrog 22. ure.
Za duhovno vodenje romanja po poskrbel loški kapucin br. Bernard.
Cena romanja znaša 35 EUR in vključuje: vstopnice za pasijon, vodenje po Gradcu in obrok. Plačilo je na avtobusu. Stroške avtobusa prijazno financira Pasijonska pisarna.

Prijavite se na e-naslov: jakob.vrhovec@pasijon.si, in sicer do zasedbe mest oziroma najkasneje do petka 6. marca 2020. Prosimo, da ob prijavi napišete vaše podatke in telefonsko številko, da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah.

POZOR: Na romanju morate s sabo imeti osebni dokument !
za Pasijonsko pisarno Jakob Vrhovec, vodja projekta Škofjeloški pasijon 2021
za Pasijonski veter Aleksander Igličar

Tirschenreuth, Nemčija

Gibanje Pasijonski veter se bo kot član »evropske družine« pasijonov udeležilo letne skupščine mednarodnega pasijonskega združenja Europassion, ki letos poteka v severno bavarskem nemškem mestu Tirschenreuth, od četrtka 16. aprila do nedelje 19. aprila 2020.
Ob tej priložnosti so gostitelji poleg ogleda pasijona pripravili ogled glavnih znamenitosti, med drugim tudi ogled rojstnega kraja mistikinje Therese Neumann. Zaradi omejenih možnosti gostitelji omogočajo namestitev največ 4 članske delegacije za vsakega člana združenja Europassion.

V imenu Pasijonskega vetra vabimo vse, ki vas zanima gostovanje na EUROPASSION 2020, da to sporočite do 18. februarja 2020 na elektronski naslov:
andreja.megusar@amis.net ali info@pasijonskiveter.si.

Oberammergau, Nemčija

Leta 1633 so se prebivalci nemške vasi Oberammergau zaobljubili, da bodo vsako deseto leto uprizarjali Kristusovo trpljenje, smrt in vstajenje s prošnjo, da nihče več ne bi umrl od kuge. Bog je uslišal vaščane, zato so leta 1634 prvič uprizorili pasijonsko igro. In dano obljubo še vedno spoštujejo. Od 16. maja do 4. oktobra 2020 bodo pasijonsko igro uprizorili že 42-ič zapored.

Več na https://www.passionsspiele-oberammergau.de/en/home

Tik pred premiero pa letos prvič organizirajo posebne DNEVE MLADIH, ki bodo potekali od 7. do 10. maja. Osrednji dogodek tega srečanja bo ogled generalke za pasijonsko igro, ob tem pa bo mladim na voljo bogat spremljajoč program s številnimi delavnicami, pogovori in različnimi srečanji.

Več na https://www.passionsspiele-oberammergau.de/en/visit/youth-days

Že kaj pogrešaš Škofjeloški pasijon?
Te zanima, kako pasijoni potekajo drugje?
Bi se rad družil s slovenskimi pasijonci in spoznal mlade iz številnih držav?
Če si na omenjena vprašanja odgovoril pritrdilno in si star od 16 do 26 let, potem si lepo povabljen na DNEVE ZA MLADE v Oberammergau, v Nemčijo.

Te zanima, kaj se bo tam sploh dogajalo?
Gre za srečanje približno 8000 mladih iz različnih držav in ogled tamkajšnjega pasijona.

Kaj lahko pričakuješ?
Zabaven konec tedna, odlično družbo, nova poznanstva, prijateljstva in izkušnje.

Kdaj?
Od 9. do 10. maja 2020.

Kako pa bo z organizacijo?
Za prevoz bo poskrbljeno z avtobusom, tam pa bomo enkrat prespali v hotelu ali penzionu, kjer bo poskrbljeno tudi za zajtrk. V ceno je vključena tudi vstopnica za ogled pasijonske igre. Za duhovno vodstvo bo poskrbel br. Jaro Knežević.

Kolikšna je cena?
90 EUR.

Te zanima še kaj o predstavi?
Znameniti pasijon v bavarskem mestecu Oberammergau uprizarjajo že od leta 1633. Predstavo uprizarjajo vsakih deset let, uprizoritve so na sporedu pet mesecev. V mestu sicer živi 5000 prebivalcev, pri pasijonu pa jih sodeluje več kot 2000.

Kako se lahko prijavim?

Do 25. februarja 2020 pošlji svoje podatke (ime, priimek, datum rojstva, naslov, št. osebnega dokumenta, e-naslov in telefonsko številko) na spodnja e-poštna naslova:
andreja.megusar@amis.net (m: 031 330 436)
marijaklem@gmail.com (m: 041 289 689)

 

Prispevki:

Jože Šenk Prispeval: