GOSTOVANJE PREDSEDNIKA EUROPASSIONA JOSEFA LANGA V SLOVENIJI

V dneh od 16. do 19. septembra 2020 je na obisku v Sloveniji predsednik Europassiona Josef Lang. Gostovanje poteka v organizaciji gibanja slovenskih pasijoncev Pasijonski veter in Občine Železniki, ki je letos v okviru programa Evropa za državljane pridobila evropska sredstva za izvedbo mednarodnega srečanja. Med partnerji na projektu so tudi pasijonska mesta, ki so povezana v okviru Europassiona.

Zaradi pandemije s Covidom je bil projekt prestavljen na junij 2021. Kljub temu se je Josef Lang odločil, da bo obiskal Slovenijo in obisk izkoristil za pogovore o sodelovanju pri izvedbi letne skupščine Europassiona, ki bo prihodnje leto potekala v Škofji Loki v času uprizarjanja Škofjeloškega pasijona. Letna skupščina Europassiona poteka enkrat letno v pasijonskem mestu, kjer se izvaja pasijon. Že od leta 2007 je v združenju evropskih pasijonskih mest in krajev dogovorjeno, da bo letno skupščino Europassiona v letu 2021 gostila Občina Škofja Loka.

Prvi večer bo srečanje pri škofjeloških kapucinih, kjer je sedež Pasijonskega vetra. Še posebej smo veseli na topel odziv in sprejem pri škofjeloškem županu Tinetu Radinji, ki si bo vzel čas za dogovore o nadaljnjem sodelovanju. Ker Ribniški pasijon in pasijonci iz Ribnice zavzemajo pomembno mesto v Sloveniji bo Josef Lang v prihodnjih dneh obiskal tudi župana Ribnice. V času gostovanja v Sloveniji pa je načrtovano tudi srečanje z državno sekretarko na Ministrstvu za kulturo, dr. Ignacijo Fridl Jarc.

Program obiska si lahko ogledate tukaj.

Prispevki:

Jože Šenk Prispeval: