PASIJONSKI VEČER 2023 V STARI LOKI in drugi dogodki tihega tedna na Loškem

V tihem tednu vabljeni, da se nam pridružite na več zanimivih dogodkih – dva sta posvečena pasijonski tematiki, eden pa spominu na našega rojaka škofa Andreja Karlina.

Najprej bo v torek, 28.3.2023, ob 20. uri v preddverju Jurjeve dvorane v Stari Loki otvoritev FILATELISTIČNE RAZSTAVE, ki je posvečena 90. obletnici smrti pisatelja, tržaško-koprskega in lavantinskega škofa dr. Andreja Karlina, ki je bil doma iz Stare Loke.

V četrtek, 30.3.2023, se bo ob 19. uri v Sokolskem domu v Škofji Loki odvijal PASIJONSKI DAN s predstavitvijo nove številke PASIJONSKIH DONESKOV in otvoritvijo razstave obnovljene kostumografije in scenografije Škofjeloškega pasijona. Več na http://www.pasijonskiveter.si/

 

Že dlje časa pa se s pasijonci iz Stare Loke, Selc in Železnikov pod režijskim vodstvom Marjana Kokalja pripravljamo na PASIJONSKI VEČER 2023 V STARI LOKI, ki se bo zgodil v petek, 31.3.2023, ob 19.45 na starološkem griču ob cerkvi sv. Jurija v Stari Loki. Uprizorili bomo del prizorov Škofjeloškega pasijona. Dogodek bo potekal na prostem kot procesija.

Vabilo: Slike iz vaje

Prispevki:

Jože Šenk Prispeval: